Arjen EKOvinkki -kilpailu 12.4.-24.5.2023

12.4.2023

Ranuan 4H-yhdistys järjestää eko- ja luontoteemoja käsittelevän Arjen EKOvinkki -kilpailun. Kilpailu on osa yhdistyksen Vaikuttava EKOreppu -hanketta. Hankkeen tavoitteena on kannustaa etenkin nuoria pohtimaan oman kotikunnan ekologisia ratkaisuja.

Arjen EKOvinkki -kilpailuun on mahdollista osallistua aikavälillä 12.4.–24.5. Kilpailuun voivat osallistua Vaikuttava EKOreppu -hankkeen ikäryhmän 13–28-vuotiaat ranualaiset nuoret.

Kilpailijan tehtävänä on tarkastella oman arjen kulutustottumuksia, kodin, koulun tai työpaikan ympäristöissä. Nuoren tehtävänä on kirjoittaa teksti siitä, millaisia kulutustottumuksia hänellä itsellään on, mitä ajatuksia omat kulutustottumukset herättävät ja millaisia ideoita ja ekologisia ratkaisuja nuorella on. Nuori voi myös keksiä konkreettisen kierrätysratkaisun, kuten esineen, käyttövälineen tai toimintaratkaisun, josta hän kirjoittaa.

Kilpailun tavoitteena on keskittää nuoren huomio omaan elämään: isojen, raskailta tuntuvien kierrätysratkaisujen keksimisen sijaan haluamme nuoren pohtivan tämänhetkisiä kulutustottumuksiaan ja nähdä pienten toimien olevan iso osa kestävää tulevaisuutta. Kannustamme sinua tarkastelemaan etenkin positiivisia ja toimivia ratkaisuja. Kokeilitko jotain uutta ekologista ja luontopainotteista toimintatapaa tai harrastusta, tai oletko koulussasi huomannut järkeviä kierrätysratkaisuja ja keskustellut niistä ystäviesi, perheesi tai opettajiesi kanssa?

Kirjoita meille teksti, ja voit voittaa kaksi pääsylippua Ranua Resortin Wild Fest -festivaaleille lauantaina 17.6.! Tekstin liitteeksi voit lisätä kuvan/kuvia, tai videon. Teksti mediatiedostoineen lähetetään Ranuan 4H-yhdistykselle Google Forms-kyselylomakkeen kautta.

Kilpailun osallistumiset arvioi ranualaisista toimijoista koostuva raati. Kilpailun voittaja julkistetaan perjantaina 2.6.2023.

Onnea kilpailuun!